Kako zaraditi novac bez canva pro naloga?

Dobrodošli u ovaj blog post o tome kako zaraditi novac bez Canva Pro naloga.

Canva je popularna platforma za dizajn grafike koja se često koristi za stvaranje vizualnih elemenata za web stranice, društvene mreže i drugo. Iako je Canva korisna platforma, može biti skupa, posebno ako želite koristiti njene premium funkcije. Ako niste spremni ili ne želite izdvojiti novac za Canva Pro nalog, ne brinite – postoji mnogo drugih načina da zaradite novac putem dizajna grafike.

Ukoliko se odlučite za kupovinu Canva Pro naloga korištenjem našeg linka, kojim dobijate 30 dana FREE pro nalog, možda ćemo zaraditi deo provizije zbog korišćanja affiliate linkova.

Fokusirajte se na stvaranje kvalitetnog sadržaja

Prvi korak u stvaranju novca putem dizajna grafike bez Canva Pro naloga je da se fokusirate na stvaranje kvalitetnog sadržaja. Kvalitetan sadržaj podrazumeva privlačne i profesionalno izgledajuće grafike koje će privući pažnju publike i biti korisne za vašu ciljanu grupu.

Da bi stvorili kvalitetan sadržaj, važno je da imate dobro razumevanje osnova dizajna. To uključuje poznavanje principa kompozicije, boja i tipografije, koji su ključni za stvaranje privlačnih i čitljivih grafika.
Takođe, važno je da ste sposobni koristiti dizajnerske alate, poput Adobe Illustratora ili Inkscape-a, kako biste stvorili precizne i profesionalno izgledajuće grafike koje možete da iskoristite kao deo vaših Canva kreacija.

Ukoliko se fokusirate na stvaranje kvalitetnog sadržaja i usavršavate svoje dizajnerske veštine, veće su šanse da ćete privući pažnju potencijalnih klijenata i zaraditi novac putem dizajna grafike, bez potrebe za Canva Pro nalogom. Ne zaboravite, kvalitetan sadržaj je ključan za uspeh u ovom poslu!

Pronađite poslove

Pronalaženje poslova je jedan od ključnih koraka u zaradi novca putem dizajna grafike uz pomoću Canva naloga.

Postoje mnoge platforme koje povezuju dizajnere sa klijentima, kao što su Upwork, Fiverr i 99designs. Ove platforme su dobar izvor poslova za početnike ili one koji se žele baviti dizajnom grafike kao dodatni posao.

Možete takođe tražiti poslove direktno putem društvenih mreža, foruma ili direktno ponudama lokalnim firmama. Ako se želite baviti dizajnom grafike kao hobi, dodatni posao ili želite da prvo izgradite portfoliio, možete se obratiti prijateljima i porodici i ponuditi svoje usluge.

Da li vam je plaćena verzija Canve potrebna?
Isprobajte Canva Pro BESPLATNO 30 dana i saznajte!

Poređenje Canva Pro Naloga i Free naloga možete videti ovde:
Da li vam treba Canva Pro Nalog?

Ukoliko želite da platite PayPalom, pogledajte naše uputstvo za otvaranje PayPal naloga

Prodajte svoje grafike na online tržištima

Još jedan način da zaradite novac putem dizajna grafike bez Canva Pro naloga je da prodajete svoje kreacije na online tržištima.

Postoje mnoga tržišta koja nude prodaju digitalnih proizvoda, poput Etsy-ja, Creative Marketa, ili ThemeForest -a. Ovo je odličan način da zaradite novac ako imate kolekciju kvalitetnih grafika koje želite da prodajete.

Možete takođe prodavati šablone za svoje grafike drugim dizajnerima ili kompanijama koje ih žele koristiti u svojim projektima. Ovo može biti dobar izvor dodatne zarade ako imate mnogo kvalitetnih grafika koje se mogu koristiti u različite svrhe.

Canva omogućava korisnicima da kreiraju i prodaju svoje šablone putem njihovog sajta. Međutim, postoje neka ograničenja koja treba da se poštuju prilikom prodaje šablona.

Prema Canva pravilima i uslovima, ne smete prodavati šablone koji su kopirani ili krše autorska prava drugih ljudi. Takođe, ne smete prodavati šablone koji sadrže neprimeren, uvredljiv sadržaj, ili sadrže plaćene elemente ukoliko koristite besplatan canva nalog.

Prodaja grafika na online tržištima je jednostavan i efikasan način da zaradite novac putem dizajna grafike, bez potrebe za Canva Pro nalogom. Osigurajte da imate dobar portfolio sa nekoliko svojih radova i počnite se baviti prodajom vaših grafika na internetu!

Specijalizujte se za određeni tip dizajna

Postoji mnogo različitih oblasti u dizajnu grafike koje možete da se specijalizujete, poput dizajna logotipa, vizitkarti, banera za web stranice, ilustracija ili bilo čega drugog što vam se čini zanimljivim.

Zašto ne i grafike za video igre!

Specijalizacija vam može pomoći da se izdvojite od drugih dizajnera i da se fokusirate na nešto što vas posebno zanima. To takođe može pomoći u povećanju vaše zarade jer ćete biti stručnjak u određenoj oblasti dizajna i moći ćete da ponudite kvalitetnije usluge nego što biste to mogli da niste se specijalizovali.

Specijalizacija za određeni tip dizajna takođe vam može pomoći da pronađete poslove u vašoj ciljnoj grupi. Na primer, ako se specijalizujete za dizajn web stranica, možete se obratiti klijentima koji traže usluge web dizajna i ponuditi svoje usluge. To mogu biti lokalne radnje, novi poslovi, ali i poslovi koji imaju web stranice koje su zastarele ili nisu optimizovane.

Kao dodatni izvor prihoda možete spojiti više poslova, pa uz web dizajn možete nuditi i web hosting kao dobar izvor zarade.

Usavršavajte svoje veštine

Da biste usavršili svoje dizajnerske veštine i zaradili više novca putem dizajna grafike, potrebno je da odredite svoje ciljeve i razvijete plan za njihovo postizanje.

To uključuje praćenje online tutorijala ili kurseve koje nude stručnjaci iz oblasti dizajna, pridružiti se online zajednicama dizajnera ili radionicama uživo.

Naravno, osnovno je praksa, praksa, praksa! Vežbajte dizajn svaki slobodan trenutak. Takođe, isprobavanje novih alata i tehnika i eksperimentisanje sa različitim stilovima i tehnikama je važno za razvoj ličnog stila i stalno usavršavanje veština.

Budite strpljivi i uporni u svojim naporima da usavršite svoje dizajnerske veštine i brzo ćete vidjeti rezultate vašeg rada.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *