Da li vam treba Canva Pro Nalog?

Koristite besplatnu verziju Canve i razmišljate o nadogradnji na Canva Pro Nalog? Ovde dolazimo do ključnog pitanja: Da li se Canva Pro Nalog isplati i kako se koristi Canva?

Naše mišljenje je da je Canva Pro fantastičan alat za grafički dizajn sa toliko funkcionalnosti i funkcija (npr uklanjanje pozadine jednim klikom!) da će vam verovatno trebati meseci da ih sve otkrijete!

Klikom na naš affiliate link ili na sliku, možete isprobati sve što canva nudi potpuno besplatno na 30 dana!

canva pro nalog besplatno

Ali nemojte nam verovati na reč, hajde da pogledamo razliku između Canva Pro i besplatnog Canva plana i onda možete da odlučite da li je plaćena verzija Canva vredna toga za vas!

Ukoliko se odlučite za kupovinu Canva Pro naloga korištenjem našeg linka, kojim dobijate 30 dana FREE pro nalog, možda ćemo zaraditi deo provizije zbog korišćanja affiliate linkova.

Šta je Canva?

U slučaju da ste novi u dizajniranju sopstvenog marketinškog materijala ili brenda uopšte, ukratko ćemo proći kroz osnove.

Može vas zanimati i članak: Kako zaraditi novac bez canva pro naloga?

Canva je onlajn alat za grafički dizajn, koji kroz jednostavan drag-and-drop mehanizam, omogućava kreiranje slika i videa u predefinisanim formatima. Kao što su Facebook i Instagram postovi i storiji, Pinterest pinovi, e-knjige, logo-i i još puno puno toga što vam treba da se istaknete na internetu.

Sve ovo je moguće zbog ogromne kolekcije slika, video snimaka, fontova i mnogo drugi elemenata koji se koriste u dizajnu (pozadine, teksture, audio snimci, zvučni efekti, gifovi…)

Ono što je najzanimljivije i najkorisnije za početnike je veliki broj unapred definisanih šablona, koje u par klikova možete prilagoditi svojim potrebama, a da i dalje izgledaju profesionalno.

Najbolja stvar u vezi sa Canva-om je to što je veliki broj funkcionalnosti dostupan i u besplatnom planu!

Međutim, Canva Pro definitivno ima dosta praktičnih funkcija.

Da li vam je plaćena verzija Canve potrebna?
Isprobajte Canva Pro BESPLATNO 30 dana i saznajte!

Ukoliko želite da platite PayPalom, pogledajte naše uputstvo za otvaranje PayPal naloga

Canva PRO nalog ili Canva FREE

Probaćemo u narednim redovima da upredimo ova dva „paketa opreme“ koje Canva rešenje nudi.

Fotografije i video snimci

Canva Free

Pristup više od 4 miliona fotografija, video zapisa i dodatnih elemenata. Pored njih, takođe možete da koristite i svoje fotografije ili da kupite pojedinačne vrhunske fotografije počevši od 1$ po elementu.

Canva Pro

Dobijate pristup kompletnoj biblioteci fotografija koja broji preko 60 miliona fotografija, video snimaka, ilustracija, ikona i drugih elemenata koje možete dodati u svoje dizajne bez dodatnih troškova.

Fontovi

Canva Free

Pristup ograničenoj količini fontova i nije moguće dodavanje novih fontova kroz upload opciju.

Canva Pro

Pristup kompletnoj biblioteci fontova sa preko 1000 fontova i uz to možete da dodajete sopstvene fontova koristeći upload i time dodatno napraviti razliku od ostalih.

Brand Kit

Ono što vas dodatno izdvaja od drugij je vaš stil. Boje, logo, fontovi… Da bi vaš brend bio prepoznatljiv, jako je bitno da budete konzistentni.

Canva Free
Nije moguće korišćenje logoa sa providnom/transparentnom pozadinom, ne možete koristiti svoje fontove i možete da kreirate samo jednu paletu, sa najviše 3 boje.

Canva Pro

Uz Canva Brand Kit imaćete sve svoje dizajne na jednom mestu. Možete dodavati svoje custom logoe, fontove i kreirajte do 100 paleta boja sa do 100 boja u svakoj.

Ovde možede pogledati kratak video kako to sve funkcioniše.

Šabloni, direktorijumi, skladište

Canva Free

  • Pristup do 8000 šablona.
  • Možete da kreirate samo 2 direktorijuma
  • 1 GB prostora na serveru

Canva Pro

  • Pristup preko 20.000 premium šablona.
  • Možete da kreirate neograničen broj direktorijuma da bi bolje grupisali posao
  • 100 GB prostora na serveru

Timovi i timsko korišćenje

Canva Free

Možete podeliti link do jednog od svojih dizajna putem e-maila, kako bi član tima mogao da vidi ili izmeni.

Canva Pro

Možete podeliti link do jednog od svojih dizajna putem e-maila, kako bi član tima mogao da vidi, izmeni ili koristio kao šablon . Ovo je funkcija koju morate imati ako želite da prodajete Canva šablone.

Ako je neko kupio vaše šablone i zaboravio da napravi kopiju pre promene (što je tako lako uraditi), promenio bi vaš šablon i vaš rad bi nestao!

Sa funkcijom „Deli link kao šablon“, oni dobijaju pristup kopiji vašeg šablona, a ne originalu.

canva pro share as template

Promenite veličinu svog dizajna

Canva Free
Ako ste slučajno kreirali svoj dizajn u pogrešnoj veličini, ne možete mu promeniti veličinu, moraćete ponovo da počnete sa dizajnom. Najčešče da napravite nove dimenzije i da se nadate da će copy/paste iz starog u novi da se uklopi. Lično, za mene je ovo jedan od najvećih nedostataka besplatne verzije!

Canva Pro

Ubrzajte svoj proces dizajna pomoću funkcije magične promene veličine. Pretvorite jedan dizajn u više formata sa nekoliko klikova. Ovo je zaista super funkcija koja će vam uštedeti mnogo vremena. Uz pomoć ove opcije ćete isti dizajn moći da iskoristite na više platformi bez nekih posebnih izmena. Facebook post, story, Instagram post i story, Pinterest Pin, Blog post…
Pogledajte kako je lako magično promeniti veličinu dizajna u ovom videu.

Transparentne pozadine i Animacije

Canva Free

  • Prozirne/transparentne pozadine nisu dostupne u besplatnom planu.
  • Ne postoji popularna „remove background“ opcija.
  • Imate izbor između 6 načina animacije za vaš dizajn.

Canva Pro

  • Prozirne/transparentne pozadine su dostupne u PRO planu.
  • Korišćenjem „remove background“ opcije, možete koristiti istu sliku u više scenarija i prilagoditi je svakoj strani i/ili pozadini. Takođe ćete je moći snimiti u PNG formatu, sa prozirnom pozadinom. Ovo je posebno korisno kod pravljenja logo-a.
  • Imate izbor između 11 načina animacije za vaš dizajn.

Jedan od nedostataka Canve

Puno smo pričali o korisitima koje Canva nudi, ali postoji jedna mana koja je zajednička i za free i pro verziju.

Ono što nekima može da predstavlja problem je: ne možete da koristite Canva kada ste offline. Ako vam je internet spor ili radite u uslovima gde interneta nema, Canva nije rešenje za vas!.

Ako ovaj „mali problem“ nije show stopper za vas, mislim da je Canva kvalitetan alat za dizajn koji svakako treba da isprobate.

Isprobajte Canva Pro besplatno danas!

Canva Pricing

Sada dolazimo do jednog od bitnijih „detalja“: A koliko će to mene da košta? Koja je cena Canva Pro naloga?

Prema poslednjim trenutnim podacima cena Pro naloga je $12.99 mesečno za jednog korisnika.
Ukoliko se odlučite za godišnju pretplatu, cena je $119.99 godišnje za jednog korisnika. Čime dobijate 23% uštede na godišnjem nivou.

Canva Pro Pricing

Canva takođe nudi jš jednu opciju koja može da bude zanimljiva za agencije i timove. To je Canva Teams paket. Cena naravno zavisi od broja ljudi u timu. Prikazane se mesečne cene. Ako se odlučite za godišnju varijantu, dobićete 16% popusta.

Veličina timaPo timu/Po članuCena
2 – 5Po članu$14.99
10Po timu$87.49
25Po timu$304.99
50Po timu$642.49
Custom (7 članova)Po timu/Po članu$43.99
Custom (15 članova)Po timu/Po članu$159.99
Custom (77 članova)Po timu/Po članu$977.99

Zaključak

Nadam se da smo vam bar malo olakšali nedoumice oko izbora prave verzije canve za vas!

Da li mislimo da je plaćena verzija Canve vredna toga?

Definitivno!

Canva Pro ima sjajne dodatne funkcije, premium fotografije i šabloni su prelepi i odlično dizajnirani, a o promena veličine koja je verovatno trebala da bude deo free paketa, ne moramo ni da pričamo. Canva je svakako naš omiljen alat za blogovanje i prilagođavanje istih kreacija za socijalne mreže!

Da li vam se Canva Pro isplati? Prijavite se za besplatnu probnu verziju ovde i pišite nam komentare ispod!

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *