Brojač reči i slova

U današnje vreme, kada je online prisustvo ključno za uspeh bilo kog biznisa, pisanje kvalitetnog sadržaja je od izuzetne važnosti. Međutim, pisanje dobro napisanog teksta je samo polovina posla – potrebno je i osigurati da vaš sadržaj bude optimizovan za pretraživače, kako bi se našao na vrhu Google pretrage.

Brojač reči i slova

Brojač reči

Brojač reči je alat koji vam omogućava da brzo i lako saznate koliko reči ima vaš tekst. Ovaj alat je posebno koristan za blogere, novinare i pisce, jer im omogućava da lako prate koliko su blizu svom cilju za dužinu teksta.

Kada koristite naš brojač reči, jednostavno kopirajte i nalepite svoj tekst u polje i kliknite dugme „izbroj“. Naš alat će izračunati broj reči u tekstu i prikazati ga na ekranu.

Brojač slova

Pored broja reči, naš alat takođe može da izračuna i broj slova u tekstu. Ovo je korisno kada pokušavate da ograničite dužinu teksta u određenom broju karaktera, kao što je to slučaj na društvenim mrežama ili u email marketing kampanjama.

Kako biste izračunali broj slova, jednostavno kopirajte i nalepite svoj tekst u polje i kliknite dugme „izbroj“. Naš alat će izračunati broj slova u tekstu i prikazati ga na ekranu.

Ovde možete videti naše ostale korisne alate:
Alati za content kreatore


Broj reči:

Broj karaktera:

Broj rečenica:

Broj pasusa:

Prosečna dužina rečenice:

Prosečno vreme čitanja:

Brojač rečenica

Pored broja reči i slova, naš alat takođe može da izračuna i broj rečenica u tekstu. Ovo je korisno kada pokušavate da procenite koliko jasan i jednostavan za čitanje je vaš tekst.

Kako biste izračunali broj rečenica, jednostavno kopirajte i nalepite svoj tekst u polje i kliknite dugme „izbroj“. Naš alat će izračunati broj rečenica u tekstu i prikazati ga na ekranu.

Prosečna dužina rečenice

Naš alat takođe može da izračuna prosečnu dužinu rečenice u tekstu. Kada imate ovu informaciju, možete lako da izračunate koliko će vaš tekst trajati za prosečnog čitaoca.

Da biste izračunali prosečnu dužinu rečenice, jednostavno kopirajte i nalepite svoj tekst u polje i kliknite dugme „izbroj“. Naš alat će izračunati prosečnu dužinu rečenice u tekstu i prikazati je na ekranu.

Dužina čitanja

Kada znate prosečnu dužinu rečenice u svom tekstu, možete lako da izračunate koliko će vaš tekst trajati za prosečnog čitaoca. Na primer, ako je prosečna dužina rečenice u vašem tekstu 20 reči, a vaš tekst ima 1000 reči, to znači da će vaš tekst trajati oko 4-5 minuta čitanja.

Ovo je korisna informacija za blogere i marketere koji žele da privuku više čitalaca i zadrže ih duže na svojoj stranici. Ako je vaš tekst previše dug, možda ćete izgubiti pažnju čitaoca pre nego što završe čitanje, a ako je previše kratak, možda nećete pružiti dovoljno informacija da biste bili korisni.